Fa tot just 100 anys que es van començar a emetre els primers butlletins informatius de ràdio. França va ser pionera en aquest àmbit. Aquest diumenge volem celebrar el Dia Mundial de la Ràdio donant veu a qui està darrere dels micròfons, les taules de so i els transistors.
Aquest diumenge és el dia mundial de la ràdio i des de RTVA hem volgut retre homenatge a aquest mitjà de comunicació. I és que darrere de tot micròfon hi ha un professional i darrere de tot professional, una il·lusió per explicar el que passa només amb la veu.
"Dona un ambient que els altres mitjans no ofereixen", comenta Arnald Sanllehí de Cadena Ser, que assegura que "un gol del Barça no és el mateix escoltat per ràdio que per televisió".
En aquesta línia, Lara Ribas, de la Cadena Pirenaica, destaca que aquest mitjà de comunicació té "la màgia de saber que estàs explicant alguna cosa i molta gent t'està escoltant".
Moltes vegades, els periodistes són els protagonistes, perquè són els encarregats de posar veu al dia a dia. Tota aquesta feina, però, seria impossible sense els tècnics. I és que segons el tècnic de so Martí Oliveres "som la ràdio nacional i hem de demostrar que estem al nivell", una cosa que "només podem fer si som un equip unit".
La ràdio sempre ens ha acompanyat en el nostre dia a dia. Si no és al llit, és a la cuina, si no, al cotxe. El podcast és cada vegada més conegut, però el transistor, el de tota la vida, es resisteix a marxar del cor de tothom.
La ràdio és immediatesa, intimitat, imaginació... Aquest és un homenatge a tothom qui la fa possible. Molta ràdio.
Informa: Òscar Serrano - Ariadna Guiu
Imatges: Desirée Sala
Comparteix: