Un infant amb sobrepès pot ser un malalt en el futur i d'aquí la importància de la prevenció en aquest àmbit per tenir una població més sana i reduir, conseqüentment, la despesa sanitària, ja que una persona ben alimentada des de petita té molts menys riscos d'emmalaltir.
És on més ha incidit Albert Mora, president d'Unicef Andorra, aquest dilluns a 'Els matins de la Nacional', programa amb què RTVA ha endegat la Setmana de la infància en col·laboració amb Unicef i que aquest any es dedica a la nutrició infantil.
Tant Mora com la dietista i nutricionista Marta Pons han posat el focus en l'augment de l'obesitat entre els infants i les conseqüències en la seva salut física i mental.
"És important prendre mesures per reconduir els casos", han remarcat reivindicant la importància de la prevenció des d'una òptica 360 graus per treballar des de tots els àmbits: "a casa, a l'escola, a l'entorn i als restaurants".
Educar en els bons hàbits alimentaris des de petits és clau perquè un dels problemes de les societats actuals és gestionar la malnutrició. "Hi ha molta presència de sucres, aliments amb greixos i processats, i poca de fruita, verdura i cereals integrals", ha exposat l'experta. És per això que "se'ls ha d'ensenyar a gaudir de l'alimentació" i que "s'acostumin a menjar de tot per tenir tots els nutrients."
Segons Pons, de vegades es menja malament "per manca d'imaginació, idees o recursos per aplicar una alimentació fàcil, ràpida i econòmica cuinant a casa". L'activitat física és l'altre pilar.
Informa: Pere Moliné - Yasmina Canedo
Comparteix: