Professionalitzar el conreu d´hortalisses per comercialitzar-les. Aquesta és la darrera proposta de la societat Sabors i Aromes d´Andorra. Es vol així complementar la producció de trumfes i oferir d´altres productes autòctons i de qualitat amb el segell de la societat. L'experiència començarà al maig i pretén que els socis especialitzin els seus conreus.
Sabors i Aromes d'Andorra vol ser present al mercat tot l´any, i no només durant la temporada de trumfa. Per aquest motiu la junta de la societat aprovarà aquesta nit la producció d´hortalisses de forma semiindustrial. El president de la societat, Albert Casal, creu que "val la pena provar i oferir al mercat cultius hortícoles". Explica que "aquest any s'iniciaran les plantacions i ja hi ha acord presos amb distribuidors" per comercialitzar el producte.
Es preveu que la producció hortícola comenci al maig. La idea és que cada soci que participi en la iniciativa centri el cultiu en poques varietats per poder professionalitzar-ne la producció. Si l´experiència és reeixida, l´any vinent se n´incrementaria la producció. Casal ha indicat que amb aquesta proposta al maig, i un cop se sàpiguen les necessitats econòmiques de la societat, es convocarà als socis per aprovar una ampliació de capital.
D´altra banda, la companyia ja ha comprat la patata de sembra per a la temporada que ve. Tenint en compte la bona sortida del producte la temporada passada, enguany se´n plantaran entre entre 50.000 i 70.000 quilos.
Informa: Andrés González-Nandín
Comparteix: