Segons s'ha informat des del Ministeri de Salut i l’Àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, s'ha rebut una alerta alimentària per la presència del bacteri Listeria monocytogenes en productes amb processats carnis de la marca Wilke com salsitxes o pizzes. Els productes haurien provocat un brot d'intoxicacions alimentàries a Alemanya, on s'han confirmat almenys dos morts. Per aquest motiu "s’han iniciat les actuacions de gestió de l’alerta i la comprovació de la retirada del producte del mercat".
El ministeri de Salut no té constància de cap afectat a Andorra pel bacteri, però recomanen a les persones que l'hagin comprat que no el consumeixin i el retornin al punt de venda. Mitjans espanyols i francesos han advertit de la venda d'aquests productes a supermercats d'aquests estats.
L'empresa fabricant és Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG, radicada al centre d'Alemanya. Fabrica diferents tipus de salsitxes i processats carnis. El Govern ha advertit que "com a mesura de precaució, es procedeix a la retirada del mercat de tots els productes de la marca Wilke procedents d’aquesta fàbrica que es trobin en el mercat amb la marca d’identificació DE EV 203 EG".
Informa: Redacció
Foto: torange.biz (CC-BY)
Comparteix: