11 de les 1.400 inspeccions a establiments alimentaris es van resoldre amb un expedient sancionador. La memòria de l'activitat de l'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn del Govern del 2018 no presenta grans canvis respecte de les dades del 2017,que es mantenen quant al nombre d'inspeccions en 1.400, el 80% de les quals per iniciativa administrativa.
Un d'aquests 11 dossiers amb sanció era el que implicava un establiment de restauració comercial i van confluir dues circumstàncies, a més hi havia indicis que es tractava d'una actitud reiterativa que produïa "una situació de risc, no de perill, important", segons ha informat el cap d'àrea de Seguretat Alimentària i Entorn, Josep Casals.
Pel que fa a les 5 infeccions col·lectives conegudes com a TIC, tres van ser provocades per consum de tonyina en mal estat i s'ignora la causa que va provocar les altres dues. Cada vegada més s'està comprovant que, en el cas de les d'origen víric, l'aliment potser no és la causa si no el vehicle que propaga el virus "sovint pels propis estris (com els plats) perquè amb el contacte de les persones s'ha contaminat la superfície, no perquè el producte estigués malmès".
També des de la inspecció veterinària s'ha constatat que malgrat que hi hagi hagut un descens en el sacrifici de bestiar boví del 5%, la producció de carn ha augmentat en un 4%.
L'increment en la qualitat de la morfología dels caps de bestiar es deu a la millora en la selecció dels animals per a la cria, en definitiva la raça millora i la producció també.
Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Romagosa
Comparteix: