Un estudi analitzarà la realitat sobre la infantesa en risc d'exclusió social. L'elaborarà la Fundació Julià Reig en col·laboració amb el ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació. El treball servirà per crear indicadors i polítiques que afavoreixin la detecció precoç i evitar problemes. El 2013 es van detectar 238 infants i adolescents en risc d'exclusió social.
La Fundació Julià Reig i el ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació han signat el conveni que fixa el marc de col·laboració per elaborar l'estudi. Es tracta de la continuïtat del treball que el 2013 es va fer entorn dels adolescents en risc d'exclusió social i que ha permès posar en marxa accions per prevenir i resoldre problemes socials entre aquest col·lectiu.
Ara es vol analitzar la situació dels nens entre 0 i 10 anys per tenir una fotografia de la realitat de la infantesa i afavorir la detecció precoç dels casos sabent "el volum i les problemàtiques dels que en el futur seran adolescents i joves", ha assenyalat la presidenta de la Fundació Julià Reig, Deborah Ribas. . La ministra Rosa Ferrer defensa que "no hem d'ignorar la realitat del país" i creu que "si es detecten de forma precoç les situacions de risc i som efectius i eficients, possiblement quan aquests infants arribin a l'adolescència no es trobarem amb aquestes situacions".
L'estudi ja s'ha començat a elaborar sota la coordinació de Magda Mata, qui també va dirigir l'anterior treball. Entre les conclusions finals d'aquell informe hi ha la necessitat de treballar de forma transversal entre departaments i actuar de forma coordinada. El 2013 es va intervenir en 144 nuclis familiars, que representen 238 infants i adolescents.
Informa: Ana Alamán Imatge: Marta Paixà
Comparteix: