Sancions pels treballadors públics que incompleixen la llei del català

www.andorradifusio.ad

El PS ha presentat 16 esmenes al projecte de llei de la llengua pròpia i oficial. Demanen que l'administració sigui responsable del personal que incompleixi la llei, per exemple, en la utilització del català davant els administrats i es faci càrrec de sancionar-ho.

La presidenta del grup parlamentari socialdemòcrata Judith Salazar es pregunta "per què l'administració no s'ha de fer càrrec dels seus incompliments a través dels funcionaris. Això no exclou que després es pugui incoar règim disciplinari a un funcionari perquè no utilitza, com obliga la llei, la llengua d'ús oficial". I és que el projecte de llei sí responsabilitza les empreses del sector privat en cas que els seus treballadors incompleixin la normativa. 

Problemes per trobar prou professors

Respecte a les esmenes presentades, la ministra de Cultura ha alertat de la dificultat per contractar professors de català. Docents que serien necessaris si s'amplia l'obligatorietat de passar els cursos de català a col·lectius que no estiguin de cara al públic, com demanen Concòrdia i PS. "Estaríem doblant la xifra de 3.000 persones que durant el 2024 podrien demanar la renovació del permís de treball i residència" recorda Mònica Bonell "i els recursos humans que tenim als centres de català són els que són". 

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Andrej Cristancho

Comparteix:

Lleuger descens del consum d'energia Gili busca el consens a Escaldes per continuar governant