Sant Julià adjudica 2,6 milions per reconstruir el Centre cultural i de congressos

www.andorradifusio.ad

El comú de Sant Julià de Lòria ha adjudicat per 2,6 milions les obres de reconstrucció del Centre cultural i de congressos que es va incendiar fa uns mesos. La intenció és que torni a estar operatiu a final d'any.

A principi de maig una part del Centre cultural i de congressos lauredià podrà tornar a estar ocupat i la resta, a final d'any. Aquest és el calendari del comú de les obres de remodelació que aquest dimarts al matí ha aprovat l'adjudicació dels treballs necessaris per 2,6 milions.

La part més complicada serà el vestíbul i els auditoris. Així ho ha detallat el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral. "S'ha hagut de desmuntar tot, netejar-ho tot i tornar-ho a muntar. És una feina molt laboriosa i el meu desig, i dic bé que és un desig, no sé si podrà ser una realitat, és que a final d'any poguéssim tenir el centre cultural 100% operatiu".

Per la seva banda, el conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, ha explicat la importància que té el Centre cultural. "És un edifici viu a la parròquia. És un edifici que des de primera hora fins a última hora al vespre hi ha gent. Hi ha activitat cultural. Hi ha activitat associativa". Així, ha destacat que es positiu "que avancin les adjudicacions de despesa, els crèdits suplementaris i altres és una bona notícia perquè entenem que d'aquesta manera podrà estar operatiu el més aviat possible."

En la sessió de comú també s'han reconduït crèdits del 2022 al 2023 per valor de 3,2 milions. A més, s'ha arribat a un acord parcial amb alguns propietaris de la plaça Major per reformar-la. I Rossend Areny ha jurat el càrrec com a conseller de comú.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

'El Llibre dels Jutges' de la Seu d'Urgell esdevé el text més antic escrit en català La Fundació Josep Carreras allotja 13 andorrans que necessiten un trasplantament de medul·la òssia