Sant Julià aposta pel flamenc com a dinamització cultural amb 'Verde que te quiero verde. Laurèdia Flamenca'

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria tindrà una programació dedicada al flamenc al llarg de l'any. Són tres cicles, tres cap de setmana per posicionar la parròquia laurediana dins el mapa d'aquest patrimoni cultural reconegut per la Unesco. La primera cita serà a inici de març amb una de les bailaores més reconegudes.

'Verde que te quiero verde. Laurèdia Flamenca' es presenta sota l'apadrinament de l'ambaixada d'Espanya, el comú de la parròquia i la iniciativa del Soniquete de Lola, propietat d'una exresident ara instal·lada a Cadis. La cultura s'ha posat al centre de la recuperació econòmica, d'aquí aquesta importància que l'espanyola tingui plaça a Andorra. Per a l'ambaixador Àngel Ros "és una forma de desenvolupar la persona i, a la vegada, és una indústria que, a Espanya, competeix especialment bé".

El primer cicle Flamenc en femení coincidirà amb el dia de la dona treballadora i es farà del 5 al 7 de març amb l'espectacle Flamencas, un homenatge a la dona i l'estrena d'Epicus de la gran coreògrafa i ballarina 'La Lupi'. També hi haurà diferents cursets per aprendre cante i guitarra flamenca.

El projecte continua amb un altre cicle a l'abril que coincideix amb la Feria i després vindrà el plat fort, el festival de juliol que vol marcar un precedent cultural generant turisme i riquesa local amb l'atractiu del flamenc, que és patrimoni de la humanitat. "Generar nous visitants, nous públics i valor per l'economia local", és el que espera aconseguir Dolors Vallespí d'El Soniquete de Lola.

L'últim cicle tindrà lloc al novembre i completarà el programa.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Emissió de deute internacional de 500 milions per al primer semestre La Setmana del Cinema d'Animació de l'ambaixada de França porta els millors curtmetratges del Festival d'Annécy