Sant Julià es transforma divendres en vila medieval

Cavallers, taverneres, terrissaires i, aquest any, faquirs, ambie

Cavallers, taverneres, terrissaires i, aquest any, faquirs, ambientaran els carrers de Sant Julià de Lòria, aquest cap de setmana. La vila tornarà a viure a l´edat mitjana recuperant, des dels jocs i pugnes de l´època, a l´esperit festiu dels concerts folk en un esdeveniment atractiu i consolidat a la parròquia.

Divendres s'obrirà el portal nord, a la plaça Sant Antoni Calonge, per passejar entre la seixantena de parades que uneixen les places del centre, on es faran les justes de cavallers, es reuniran els contacontes o s´hi treballaran els oficis antics. Enguany, l´activitat s´allarga fins a la plaça Francesc Cairat, per acollir propostes noves per als més petits, com la Granja escola de Naturlàndia o l´Escola d´Escuders. Justament, la cap de cultura de Sant Julià de Lòria, Laura Rogé, ha explicat que seran els infants dels tres sistemes educatius que estrenaran la Vila divendres a les 10h del matí.

El foc hi pren protagonisme amb cercaviles, llançafocs i faquirs que, fins i tot, participaran als concerts, que també es reforcen. A la taverna de la plaça de la Germandat hi haurà festa, divendres, amb el folk gallec d´Acibreira i, dissabte, amb el repertori festiu dels Ebri Knight. Les entitats culturals també hi faran una aportació musical i dansaire, implicant-se en la festa. La consellera de cultura, Maria Serbat, ha destacat la presència de l'esbart Laurèdia, la coral Rocafort i la colla gegantera.

Als pergamins que ha repartit el comú s'hi detalla el ventall ampli d´activitats que ompliran tres dies per reviure el passat on, qui vulgui, pot fer-ho vestit d´època per 10 euros al lloguer del Centre de Congressos.

Informa: Toni Vila     Imatge: Meri Bellosta

Comparteix:

Augmenta la qualitat de l'aire El Palau de Gel ingressa un 2% més aquest estiu