Sant Julià redueix prop d'una cinquena part la petjada de carboni

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria ha reduït un 17% les emissions de carboni des del 2018. La disminució de gasoil als edificis comunals i els llums led a l'enllumenat públic són els principals responsables. Això sí, hi ha un petit increment en les emissions de la mobilitat de la flota comunal.

La petjada de carboni del 2022 del comú de Sant Julià són unes 467 tones, un 17% menys que el 2018. "No està gens malament el que s'ha aconseguit", reflexiona el cònsol major Josep Majoral. 

L'estudi analitza edificis, instal·lacions i flota comunal. També les emissions indirectes d'electricitat. Pel que fa a les principals: el gasoil als edificis de la parròquia s'ha reduït un 34%, i destaca també un disminució a la partida que més consumeix. "La instal·lació d'enllumenat públic, que consumeix la meitat de l'electricitat de Sant Julià, s'ha reduït un 25%" assegura el cap de projectes de BMS Consultoria Estratègica by BomosaJosé Gismero

L'increment d'emissions de la flota de vehicles comunals es deu, segons Gismero "a l'augment de vehicles i desplaçaments respecte el 2019"

En aquest sentit s'està passant progressivament a vehicles elèctrics i es vol racionalitzar els desplaçaments. De cara al futur es vol invertir en energies com la fotovoltaica i continuar treballant en els edificis que més consumeixen, el de la Baixada del molí, la casa comuna i el Centre cultural.

Informa: Maria Lucena

Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Més afluència i més facturació Els banders reclamen més efectius i esperen incorporar cinc agents més