A Sant Julià de Lòria avui han celebrat la festivitat de Sant Sebastià, una festivitat que per als lauredians vol dir escudella. Una cinquantena de persones han treballat de valent, des de primera hora del matí, per preparar 2.800 racions d'aquest típic plat d'hivern.
A la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, les olles començaven a fumejar a les set del matí per cuinar l'escudella de Sant Sebastià. Avui se n'han preparat 2.800 racions. Per fer el plat, s'han necessitat 500 quilos de carn i 300 de verdures. Més de cinquanta persones han treballat per tenir-ho tot a punt a l'hora del dinar. L'escudellaire Néstor Santañés explicava com "ahir es preparaven les verdures i avui es talla la vianda" perquè per cuinar una bona escudella "s'ha d'anar poc a poc, amb suavitat i calma".
A la una, l'escudella estava preparada per repartir. L'espera dels comensals ha valgut la pena perquè tots l'han torbat "boníssima" sense desprestigiar, deien "la d'altres parròquies".
La germandat de Sant Sebastià, amb uns seixanta membres, fa 29 anys que s'encarrega de l'escudella de Sant Julià de Lòria.
Informa: Ana Alamán Imatge: Cristina Jubete
Comparteix: