Sant Vicenç d'Enclar rep la primera visita guiada

www.andorradifusio.ad

Aquest diumenge una quinzena de persones s'han apuntat a la primera visita guiada a Sant Vicenç d'Enclar. Alguns ja hi havien pujat, però la curiositat de saber com s'ha reconstruït el campanar i quina és la importància del jaciment han estat un gran reclam.

Al bell mig de Santa Coloma comença la ruta d'ascens cap a Sant Vicenç d'Enclar en unes dates molt especials. 

Alguns dels visitants ja coneixien l'entorn, però aquesta és una bona ocasió per tenir tota la informació sobre la importància de la reconstrucció. És també una oportunitat de conèixer millor la història del país. Els assistents destaquen que fer "una visita guiada amb professionals és una oportunitat única" i més si hi ha l'al·licient de saber com ha quedat finalment.

Per endavant hi ha entre quaranta-cinc minuts i una hora de camí. A l'inici del collet la visita s'atura per explicar que Sant Vicenç d'Enclar s'ha d'entendre dins el conjunt del jaciment del Roc d'Enclar. L'historiador de Patrimoni Cultural, Olivier Codina, explica la seva història. "Hi ha un castell, hi ha l'església i unes estructures agropecuàries que hi van associades. Hem de saber que la seva utilització comença des del Neolític i va fins al segle XIX i XX".

Aquest diumenge els visitants han descobert els detalls de la reconstrucció del campanar i ha estat tot un èxit. Els que hi han pujat remarquen que fa goig i que és una "feina molt ben feta i elaborada".

Però també ha estat l'oportunitat d'entendre que Sant Vicenç era un dels enclavaments controlats pels senyors que amb el segon pariatge es quedaran sense fortaleses i castells tal com defineix Codina. "Es munta primer en un moment donat que hi ha els visigots que estan provant d'aturar els carolingis. I aquí el paper destacat de les poblacions que van resistir això". A més de 1.200 metres d'altura, ens podem fer una idea de quina és la visió i el control que es tenia de la vall.

Informa: Redacció

Comparteix:

Grandvalira tindrà un nou telecadira a la zona del Tarter L'ONCA oferirà un concert per commemorar el Dia Internacional de la Pau