Santi González apropa les vivències de "Salvados" al Festival Ull-Nu

www.andorradifusio.ad

En el marc del Festival Ull-Nu, Santi González, un dels redactors de "Salvados", de Jordi Évole, ha ofert una xerrada on ha explicat els secrets que han convertit el programa en un referent del món periodístic fent un repàs a la trajectòria que ha experimentat en 9 anys.

Santi González treballa amb Jordi Évole des de fa més de 8 anys. Bona part d'aquests anys els ha dedicat al programa "Salvados". Durant els seus inicis Évole utilitzava el personatge del Follonero i persones infiltrades, per obtenir ressò mediàtic amb situacions hilarants però també d'esperit crític. González explica que "va començar sent un programa fet per periodistes que feien humor que, amb el temps, van arraconar l'humor perquè els periodistes que tenien a dintre es preguntaven què estava passant amb la crisi, les retallades i la problemàtica social". Temes que s'havien de fer "d'una manera més rigorosa i seriosa".

El 2011, aprofitant el moviment 15-M, el programa es va anar reconvertint amb un format més seriós i de denúncia social, desvetllant casos de corrupció o malversació de fons públics. Ràpidament els índexs d'audiència es van disparar i es va convertir en un referent televisiu.

Durant la xerrada González va explicar què és l'ofici del periodista revelant alguns dels secrets que hi ha al darrere del programa. Un treball escrupolós de 30 professionals que treballen durant més d'un mes per documentar-se, contrastar les fonts i finalment treure a la llum la notícia. Santi González explica que "el 60% és preparació i el 40% improvisació" quan "Jordi Évole s'efronta a l'entrevistat, tira del fil i detecta moments on pot rascar una mica més".

Informa/Imatges: Hèctor Romance

Comparteix:

Dos joves ingressats a l'UCI per un accident a Racons "Avui no sopem" obre la Temporada conjunta de Teatre a Sant Julià