Segona volta electoral sense la candidata més votada

www.andorradifusio.ad

Aquest diumenge arriba la segona volta de les eleccions franceses. A Andorra, la candidata del partit de Le Pen, que va liderar la primera volta, no ha passat la segona volta a la circumscripció de la qual forma part el país i ha quedat eliminada.

Diumenge passat el partit de Le Pen va guanyar amb una àmplia diferència a Andorra. Gairebé el 36% dels residents francesos van votar Johana Maurel, entre 13 candidats. Però ara no podran repetir. Maurel ha quedat en tercera posició dins la circumscripció de la qual forma part Andorra i, per tant, eliminada.

Ara, les dues úniques opcions per als residents són el candidat escindit del partit de MacronStéphane Vojetta, que opta a la reelecció, i el Nou Front Popular amb Maxime da Silva al capdavant. 

Diumenge unes 2.700 persones tenien dret de vot, però només 999, un 37% del cens, el va exercir. 354 van votar l'extrema dreta. Ara cal veure si aquests residents que van escollir el partit de Le Pen canvien de papereta o s'abstenen.

De moment, les previsions situen el partit de Le Pen en una forquilla d'entre 255 i 295 escons. Tenint en compte que la majoria absoluta a l'Assemblea francesa és de 289, tot i el vet ara a aquesta circumscripció, podria ser el guanyador d'aquestes eleccions.

Informa: Caterina Vidal

 

Comparteix:

Plantilles estables en les línies de bus El món Eastwood a Escaldes-Engordany