El SEP afirma que encara té una feina pendent, la creació d'una graella salarial per unificar els salaris i els complements del professorat. La pujada de salaris serà una altra de les qüestions a negociar en la propera reunió entre Funció Pública i sindicat, prevista per al proper dijous.
Un cop assolits els passos per a l'estabilització de la plantilla, el sindicat demana la unificació de salaris i equitat entre el personal.
"Hi ha unes diferències abismals pel que fa a salaris per la mateixa feina."
Sergi Esteves, secretari general del Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP)
Unes diferències que es deuen a l'any de contractació, als canvis legislatius en qüestió de complements.
"Els contractats abans del 2001 tenien uns complements que s'incloïen a la base salarial. Posteriors al 2001 no s'incloïen aquests complements. Per exemple, tenir més diners en base a les titulacions que tens. Això ara es computa com a mèrit i no com a base retributiva."
Sergi Esteves, secretari general del Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP)
Segons el sindicat, si comparem entre els diferents cossos funcionarials, a Educació es cobra entre 1.000 i 1.500 euros de mitjana menys que altres funcionaris, un fet que crea desigualtats.
"Perquè els altres cossos tenen l'opció de pujar la seva base salarial amb complements, cosa que a Educació no és possible, més enllà dels complements d'antiguitat."
Sergi Esteves, secretari general del Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP)
La pròxima reunió entre el SEP i Funció Pública serà el proper dijous 19 de desembre, quan s'espera que hi hagi novetats respecte a l'estudi de la graella salarial.
El sindicat de professors ha respost positivament davant l'anunci de la creació de 26 noves places de secundària i batxillerat de català, ciències humanes i socials.
Una mesura que pretén estabilitzar la plantilla de l'Escola Andorrana i disminuir la interinitat al 15 per cent, un dels objectius que Govern s'ha marcat per a aquesta legislatura.
"Eren, potser, les places més urgents, ja que per a algunes feia 17 anys que no sortia edicte. És una bona notícia pel que fa a estabilització. A més, cal afegir que l'edicte està molt ben fet, ja que han canviat la tipologia de les proves i el plec de bases queda molt detallat."
Sergi Esteves, secretari general del Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP)
Informa: Caterina Vidal
Imatges: Pau Bonastre
Comparteix: