El servei sanitari ha significat més de la meitat de les actuacions del cos de bombers el 2017, un 13% mes que l´any anterior. Per contra disminueixen les intervencions a causa d'incendis, fet que s'atribueix a una més gran conscienciació de la societat.
Els bombers han fet 7.470 intervencions el 2017. Des que el 2014 el cos antiincendis va recuperar el transport sanitari aquest apartat s´ha convertit en el que més activitat ha generat, amb un creixement progressiu fins a una xifra rècord de 4.090 l´any passat. Creix també significativament l´apartat d´assistència tècnica, un 34 % mes que el 2016, en el qual s´inclouen actuacions per despreniments de rocs, crescuda de rius, fuites de gas, aigua o combustible, i també augmenta l´apartat de pràctiques formatives.
També destaquen les intervencions fora d'Andorra, "trasllats amb ambulància que fem a Os de Civís o a la carretera que va cap a Acs i l'Ospitalet. La proximitat d'Andorra, com a primer centre de socors fa que actuem sense mirar si hem passat la frontera o no", explica el director adjunt, Jordi Farré.
Per contra, baixen les actuacions per incendis, la major part dels quals han estat en habitatges.
Actualment el cos compta amb 135 membres, incloent-hi personal administratiu i 45 vehicles al parc mòbil. Unes xifres que la direcció considera suficients per garantir el servei. "Puntualment pot faltar mitjans o personal concret, però com que els altres parcs intervenen també, doncs sempre que hi ha un sinistre hi ha personal adient per al tipus de servei", assegura el director, Joan Carles Recasens.
La majoria d'intervencions s´han fet a Andorra la Vella i Encamp, mentre que a l´altre costat de la balança se situa Ordino. Els mesos amb més activitat van ser gener, agost i juliol, coincidint amb temporades altes de turisme.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Ginestà
Comparteix: