La segona edició de la Setmana de la Pedra Seca ha tancat aquest dissabte amb una ruta pels prats d'Encodina. Els participants han pogut conèixer aquesta tècnica de construcció, molt present en el Pirineu.
La pedra seca és un emblema del paisatge de muntanya i és que es troba per exemple per delimitar els camps o bé construir cabanes.
Precisament la seva construcció consta de pedra sobre pedra. I és que són pedres no escollides a l'atzar sinó que s'han seleccionat per la seva mida i forma perquè d'aquesta manera tinguin un encaix millor.
La cap de l'Àrea de Béns Mobles i Immobles, Cinta Pujal, remarca la importància "que aquest tipus de patrimoni es conegui perquè, en definitiva, és la manifestació del que som i del que hem sigut". El tècnic de Patrimoni Cultural, Lluís Segurada, l'activitat posa en valor "aquesta tècnica ancestral, que es coneix des del Neolític".
Coincidint amb el tercer aniversari de la declaració per part de la UNESCO d'aquesta tècnica com a patrimoni immaterial de la humanitat, han estat molts els qui no han volgut perdre l'oportunitat de conèixer-la en la passejada pels prats d'Encodina. "És meravellós descobrir com aquestes pedres són tan fortes que s'equilibren soles", ha destacat una de les participants.
Aquesta ha estat l'activitat que ha posat el punt final a la segona edició de la Setmana de la Pedra Seca.
Imatges: Andreij Cristancho
Informa: Ariadna Guiu Vila
Comparteix: