Signat el nou conveni entre la CASS i els metges

www.andorradifusio.ad

El Col·legi de Metges ha signat el conveni amb la CASS després de setmanes de negociacions. Ha estat a poques hores d'acabar-se el termini per culpa d'uns serrells que van posar en perill l'acord. Per la seva banda, els odontòlegs ratificaran aviat l'acord sobre el seu conveni i les tarifes.

Acord in extremis entre la CASS i el Col·legi de Metges sobre el conveni. Després de setmanes de negociacions, aquest dimarts a darrera hora el consell d'administració de la seguretat social va donar el vistiplau al text, que aquest dimecres al matí ha estat signat pels facultatius.

El termini expirava dimecres i fins a última hora de la nit va estar penjant d'un fil per uns serrells que no acabaven de convèncer les parts. El conveni, negociat amb la base del 2017, no fa referència a les tarifes, sinó que remet als acords amb el Govern i entre altres punts, contempla que quan s'imposi el tercer pagador universal els metges cobrin les tarifes setmanalment.

També que quan la CASS denegui una petició, s'informi el pacient de qui ha estat qui ha pres la decisió per poder reclamar directament. Per altra banda, s'ha tret de l'anterior conveni que els facultatius hagin de desconvenir-se en fer 75 anys. Pel que fa als odontòlegs, el consell d'administració de la parapública ha aprovat també el redactat del nou conveni, molt semblant al dels metges. El text ha de ser ratificat en assemblea properament pels professionals.

Informa: Sergi Cano-Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

La tercera edició del Sound Escaldes vol donar oportunitats als músics joves Les prestacions de la branca general de la CASS creixen un 10% el 2022