Els socialdemòcrates opten per protegir els arrendataris i els petits propietaris

www.andorradifusio.ad

Protegir els arrendataris i els petits propietaris. És l'aposta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, que ha esmenat la Llei dels lloguers en aquesta línia. Demanen de nou als comuns les dades per poder tenir un recompte de pisos buits i el registre de la propietat.

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata vol marcar el seu perfil propi en habitatge. I per això ha esmenat la llei que prorroga els contractes de lloguer, però que al mateix temps els actualitza amb l'IPC i percentatges superiors segons l'antiguitat.

Els socialdemòcrates proposen dues vies. La primera, que hi hagi acord entre propietat i llogater. D'aquesta manera, es mantindria el contracte cinc anys més i només es podria apujar un màxim del 10%. Els petits propietaris, que es considera que són els que tenen entre 1 i 4 pisos, podrien arribar a apujar-lo fins al 16%. En canvi, en cas que no hi hagués acord, el PS proposa una pròrroga forçosa de dos anys i que només es pugui apujar el lloguer amb l'IPC. Això només ho podrien fer els petits propietaris, no els mitjans i grans tenidors.

La presidenta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha dit que ara mateix "no és el moment de fer beneficis. Entenem que la gent s'ha de poder guanyar la vida, però no a costa d'un mercat de l'habitatge que està tensat".

Reclamen, de nou, gravar amb força els pisos buits. El Govern proposa una taxa de 20 euros el metre quadrat i ells consideren que hauria de ser de 50. 

A més, demanen als comuns el traspàs de les dades d'aquests habitatges buits:

"Diria que excepte la parròquia de Canillo, on no es paga IBI, la resta si el Comú està cobrant l'IBI sí que sap quins pisos són i sí que té identificats els propietaris. Com és que l'Estat no disposa d'aquestes dades?" 

Judith Salazar, presidenta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata

Un primer pas per a la creació del registre de la propietat

Imatges: Ricard Tenza
Informa: Ariadna Guiu Vila

Comparteix:

DenunciAND, optimista amb l'assistència de la mobilització ciutadana Malestar del Comitè d'Empresa del SAAS per sentir-se aïllats i menystinguts