Tret de sortida del Mundial de BTT i anunci de comiat del llegendari Minnaar

La Massana va oferir aquest dilluns un tret de sortida espectacular al Campionat del Món de bicicleta de muntanya. Un de les llegendes del descens, el resident Greg Minaar, va anunciar que disputarà el seu darrer Mundial a casa. Demà ja comença la competició amb les proves de bicicleta elèctrica i els relleus per equips en cross country.

La cerimònia inaugural es va fer a la plaça de les Fontetes de la Massana. En un escenari espectacular, no hi van faltar els parlaments de les autoritats, el Gran Carlemany, desfilada dels 40 països participants i el repàs a la trajectòria del Bike Parc de Pal-Arinsal que s'ha convertit en una seu fixa de la Copa del Món.

"Fa 15 dies que la Massana i el país viu amb Mountain Bike. Comencem amb una delcaració d'intencions que l'equip organitzador ha treballat molt per tenir uns grans Campionats del Món"

Josep Marticella, director general de Pal-Arinsal

El gran moment de la inauguració va ser l'aparició del resident i quatre vegades campió del món en descens Greg Minnaar. El sud-africà ha anunciat en primícia que aquest serà el seu darrer Campionat del Món.

"He disputat Campionats del Món des del 1997. Aquest serà el meu 28è i últim mundial. És un honor que sigui en el lloc on visc, Andorra"

Greg Minnaar, ciclista

Loïc Bruni, que es va proclamar campió del món de descens a Pal-Arinsal l'any 2015 després de superar per dos segons el temps de Minaar, vol tornar a fer sonar la Marsellesa.

L'actuació de Líquid Dansa va ser un dels moments culminants en la inauguració de l'esdeveniment que també tindrà un vessant solidari i congregarà 700 esportistes. S'espera la visita d'uns 80 mil aficionats a les dues seus de competició, el pla de la Caubella amb les curses de short track i cros country olímpic, i Fontanals, on es disputaran les proves de descens. Andorra Televisió retransmetrà les sis proves més importants d'aquest Campionat del Món en directe.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Eric Escabias
Locució: Joan López