Sostenibilitat en bicicleta

www.andorradifusio.ad

El país ha de fer una reflexió sobre la mobilitat i l'ús del vehicle privat. De fet, l'informe sobre el transport segregat del Govern ha de posar llum a aquest tema. La voluntat és que estigui enllestit a finals d'agost i que inclogui la bicicleta com una de les alternatives sostenibles.

L'informe sobre el transport segregat aviat serà una realitat, així ho ha assegurat el secretari d'Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat, David Forné: "A finals d'estiu tindrem quin és el millor model de transport segregat per al país, en l'àmbit de la capacitat, tècnic i econòmic." I després "ho plasmarem sobre plànol per decidir els traçats."

A més, sobre la taula tant l'executiu com els comuns continuen treballant per construir un carril bici entre Andorra la Vella i Sant Julià. "Hi ha bona sintonia per treballar plegats", explicava el cònsol major de la capital, Sergi González. Tot amb la voluntat de crear un carril bici per tot Andorra i "si pot ser que connecti amb Sant Julià de Lòria."

Acabant la setmana sobre dues rodes

La bicicletada popular tanca un seguit d'activitats per posar en valor aquest vehicle i la mobilitat sostenible al país. Tot i que hi havia unes tres-centes persones inscrites, la pluja ha fet que n'hi hagin participat 180. Des de l'organització fan un balanç positiu, i consideren que cada vegada s'utilitza més aquest model de transport.

S'han fet dos circuits, un de dos quilòmetres per als més petits, i un altre de sis. Quan arribaven a la meta els participants rebien un reconeixementLa iniciativa ha fet passar una bona estona als petits. Alguns amb experiència i amants de la bicicleta. 

El balanç, tant de la bicicletada, com del conjunt d'activitats relacionades amb la mobilitat sostenible, és positiu. En aquest context, ha destacat també un augment d'usuaris de bicicleta elèctrica al país. 

Informa: Maria Lucena
Imatges: David Moreno

 

 

 

Comparteix:

S'incrementa un 10% el "roaming" Estiu Jove per als menuts de les Valls del Nord