Stop Violències acompanya una desena de dones que han perdut la custòdia dels fills en favor de l'estat. La majoria són mares i àvies que manifesten sentir-se desateses per part de l'administració i que, amb la retirada, consideren que se'ls han vulnerat els drets. L'associació reclama més atenció i sensibilitat.
Stop Violències coordina una xarxa integrada per una desena de famílies, la majoria dones que han perdut la custòdia dels fills, que se senten desemparades i poc acompanyades per les institucions. La presidenta de l'entitat, Vanessa Mendoza, explica que entre els diversos casos que atenen hi ha víctimes de violència de gènere i persones que pateixen dificultats econòmiques: "Hi ha molta gent que ens està contactant però òbviament tenen por perquè estem parlant de la institució. Veiem que en aquestes famílies, amb drets vulnerats i amb mares en situació de violència, n'hi ha que s'han oposat a algunes mesures de Serveis Socials i les mesures han estat encara més dures. Ser pobre, tenir una addicció o patir violència, no és motiu de discriminació."
Carmen Cortés Torres, Secretària d'Stop Violències, explica que són "una colla de famílies afectades", inclosa ella mateixa. S'ha decidit a donar ple suporta a aquestes famílies perquè, diu, "sé del cert com se'ns tracta".
Hi ha mares que se senten apartades i desprotegides i reclamen que se les informi de com estan els seus fills i se les tingui molt més en compte. En l'àmbit legal, en qualsevol cas els progenitors tenen dret a estar degudament informats i poden portar a la justícia la decisió presa pels Serveis Socials. L'entitat aprofita per fer una crida a altres famílies que puguin trobar-se en situacions similars. També reivindica a l'administració molta més cura i atenció.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza
Comparteix: