Les subvencions culturals endureixen els requisits i obren totes les categories a empreses

www.andorradifusio.ad

Les subvencions culturals arriben amb canvis. Seran més exigents i caldrà més nota. Pel que fa a l'assignació, s'intentarà afavorir altres fonts de finançament, com ara els mecenes.

El ministeri de Cultura ha convidat artistes i creadors al Rosaleda per explicar els canvis que pateixen les subvencions culturals a fi d'assegurar que es presentin els projectes al màxim de bé i és que s'endureixen els requisits. Es valorarà que es creïn nous públics i es tindrà en compte la trajectòria professional. A més a partir d'ara totes les categories s'obren a empreses.

"Professionals que fomenten les arts i que tenen una voluntat d'ànim de lucre, que contribueixen al PIB així que perquè no poder-se'n beneficiar", ha detallat Joan Marc Joval, cap d'Àrea d'Acció Cultural.

La nota necessària per obtenir la subvenció serà més alta. Pel que fa a l'import que es percebi, s'ha creat una escala on l'import més petit, fins a 2.000 euros, se subvencionarà un màxim del 85%. Per als de més envergadura, entre 40 i 50.000, el màxim serà d'un 30%. Aquí pren importància el mecenes per al qual el ministeri de Cultura ha preparat una fitxa per ajudar a captar finançament. 

Sílvia Riva, ministra de Cultura, ha explicat: "Que sigui una eina alhora de dir a una empresa 'si confies en el meu projecte a banda del benefici social que això ja comporta tindràs una deducció de X import'".

Mentre es busca com ajudar als aficionats en el futur, en aquesta convocatòria podran presentar les seves propostes.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Eric Escabias 

Comparteix:

El canvi de circulació a Escaldes-Engordany genera les primeres cues Suècia reitera el seu suport a Andorra en les negociacions per  l’Acord d’associació amb la Unió Europea