Suspeses les llicències urbanístiques a les valls protegides de Canillo

www.andorradifusio.ad

Canillo ha decidit suspendre les llicències urbanístiques al fons de vall de la parròquia. Així ho ha anunciat el cònsol major en la sessió de consell de comú d'aquesta tarda. També ha aprovat el pressupost, de prop de 21 milions d'euros, per aquest 2024.

El comú de Canillo ha aprovat la suspensió temporal i sectorial de les llicències urbanístiques a valls protegides com Incles, la Vall del Riu i Montaup. La parròquia vol regular els criteris constructius per adaptar-les a l'entorn rural. El què està molt definit i ara cal regular el com. 

"Quins pendents de llosat, quin tipus de llosa, quin tipus de pedra, quin tipus d'obertura, quin tipus de vegetació es poden fer quan fas una nova edificació. Tot això ha de donar una imatge integrada d'aquestes valls".

Jordi Alcobé, cònsol major Canillo.

L'altre punt destacat, els comptes per al 2024. El comú ha aprovat un pressupost de 20,65 milions d'euros, un 2% més que l'any passat. Més de 7 milions d'euros es destinaran a inversions, com ara acabar el nou centre d'atenció primària i l'embelliment de carrers.

"Amb l'inici d'un vial urbà a Soldeu, un projecte d'embelliment de Canillo amb l'ampliació de les voreres i unificació de les terrasses existents i un projecte energèticament molt sostenible que és la planta de biomassa que ha de permetre donar autonomia energètica amb energia verda als edificis públics de la parròquia".

Jordi Alcobé, cònsol major Canillo.

També s'ha aprovat l'actualització dels valors de cessió de terrenys per adaptar-los al mercat actual. Als principals nuclis de població és on més s'ha incrementat el valor, d'un 66%.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Professionals assenyalen la importància de tractar els pacients amb una visió integral L'estudi extern de l'afer CASS estarà enllestit a finals de febrer