Com a mínim tres dels nou andorrans que es troben a Indonèsia volen marxar divendres mateix després de l´últim sisme d´aquest migdia. Tània Sànchez ha explicat a RTVA que l'angoixa i els moments caòtics que van viure diumenge quan estaven a les illes Guili.
Tània Sànchez i el seu company de viatge, dos dels nou andorrans que es troben a Indonèsia, segons les dades d´Exteriors, estaven aquest dijous al migdia a Nusa Dua Beach, al sud de Kuta, quan han tornat a notar que la terra es movia. Era l´últim sisme de 5,9 graus de magnitud que ha sacsejat avui el nord-est de l´illa de Lombok.
"Ja no puc més amb aquesta angoixa", ha dit, i ha anunciat a RTVA que estan estudiant agafar un vol divendres des de Bali, amb un altra andorrana que es troba a la zona, 12 dies abans del que tenien planejat.
El que van viure des de diumenge, quan es trobaven a una de les illes Guili, ha estat un periple de pel·lícula de "Lo impossible", explica. Cap a les 19h estaven a les hamaques de la piscina de l´hotel quan tot es va sacsejar. "La gent d'allà només ens deia 'go tsunami' i ens indicaven un camí cap a la muntanya però anèvem molt perduts". Relata com "tothom cridava i pregava". El que més li ha marcat va ser un home "cridant i buscant la seva dona, que es va passar tota la nit plorant".
Calia sortir de l´illa. El matí següent a les platges milers de persones es barallaven per poder pujar a les barques que els havien de portar cap a Lombok. Van trigar set hores a poder pujar en una.
Un cop a Lombok, amb una família francesa que havien conegut, van pagar un local perquè els portes al port per poder agafar un vaixell per sortir de la zona.
Després de dos dies sense dutxar-se, sense menjar gairebé res i amb poca aigua van aconseguir arribar a l´hotel de Nusa Dua Beach. Allà "estàvem més tranquils però ha tornat a passar, i hem decidit marxar".
La Tània ha lamentat que malgrat que Exteriors va posar un telèfon a disposició dels afetats, no van rebre resposta als missatges que van enviar-hi.
Des del Govern han assegurat que s´han posat en contacte amb tots els andorrans que es troben a la zona i cap està a la zona considerada de risc.
Existeix un conveni amb França i Espanya en casos de desastres naturals, perquè els andorrans rebin els mateix tracte que els seus ciutadans.
Informa: Laia Ferré Marot
Imatge cedida: Tània Sànchez
Comparteix: