La impressió d'aliments en 3D, com incentivar l'hàbit de lectura en els infants o la formació en matèria de seguretat en un centre són alguns dels projectes innovadors que s'han presentat en el 20è Cicle d'Empresa Familiar i Qualitat.
Canvis tecnològics i emprenedoria. Aquesta ha estat la temàtica de la jornada, organitzada per l'Empresa Familiar (EFA) i que ha aplegat una seixantena d'assistents a AnyósPark.
El paper clau de la tecnologia per generar creixement econòmic, també a Andorra, ha estat molt present en el cicle. Al president de l'EFA, Francesc Mora, li agradaria "que es poguessin instal·lar moltes empreses de tecnologia per fer créixer l'economia del país, per generar nous llocs de treball i una diversificació major del teixit empresarial"
Entre els projectes que s'ham presentat sorprèn el de Natural Machines, que lidera Emilio Sepúlveda, i que ha creat, amb una part d'inversió andorrana, la primera impressora d'aliments 3D al món. "És un electrodomèstic de cuina basat en impressió 3D, però més enllà de la tecnologia, és una fàbrica d'alimentació en miniatura per crear els teus plants a partir dels ingredients que escullis".
El projecte Escut Security Services està ubicat a Andorra des de fa tres anys i es tracta d'un centre que forma en matèria de seguretat i té com a objectiu posicionar el país com a centre de referència i també com a generador de turisme, diu el promotor de l'empresa, Thierry Bacquey.
Un projecte centrat en l'aplicació de la tecnologia en els quiròfans convencionals i un altre per motivar els nens a la lectura d'una manera interactiva, són dues altres de les propostes presentades al cicle de l'Empresa Familiar. La jornada s'ha acabat amb una conferència sobre com planificar la successió, evitant els testaments conflictius i les guerres familiars.
Informa: Sergi Cano
Imatge: Sergi Linares
Comparteix: