El tercer pagador a les persones amb discapacitat destensarà l'economia familiar

www.andorradifusio.ad

El tercer pagador de medicaments i productes sanitaris per a les persones amb discapacitat s'aplicarà a partir d'aquest dilluns. Amb aquesta nova mesura, es facilitarà l'accés econòmic, que pot arribar a ser un fre per a moltes famílies.

La CASS finançarà de manera directa els medicaments o productes sanitaris per a persones amb discapacitat.

Una cobertura que arriba aquest dilluns i que facilitarà l'accés des del punt de vista econòmic, ja que els beneficiaris només hauran de pagar la part de copagament que els correspon.

La presidenta de la Federació d'Associacions de Persones amb Discapacitat,  Diana Figueras, explica que hi ha persones que necessiten medicaments molt cars. O d'altres, per exemple nois joves, que tenen discapacitat visual que han de renovar sovint els vidres perquè tenen una visió baixa i són molt cars. Costen uns 600 euros cadascun. "Econòmicament és difícil per a algunes famílies", lamenta.

I és que, per a moltes persones avançar diners és inassumible. Sobretot, a final de mes. Moltes de les que tenen reconeguda la discapacitat per la Conava ja tenen el 100% cobert però per als que no el tenen, "s'agraeix molt. Els donarà un respir", valora Figueras.

Tanmateix, exposen que hauria estat positiu que s'apliqués abans, quan es va activar per a les consultes al metge. Ara, analitzaran com funciona.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Nil Forcada

Comparteix:

Enllestits els plans d'actuació per a terratrèmols i fenòmens meteorològics Espanya reactiva la investigació per l''Operació Catalunya'