Tor posa en relleu el paper de l'OSCE

La ministra d'exteriors ha ressaltat que l'OSCE és

La ministra d'exteriors ha ressaltat que l'OSCE és una “plataforma única” per fer front a les complexes amenaces contemporànies a través del diàleg i la cooperació, o ha fet en el marc de la 30a Sessió del Consell de Ministres de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació d’Europa (OSCE) que s’està celebrant a Macedònia del Nord. 

La titular de la cartera d'Afers Exteriors ha remarcat la importància de promoure la igualtat de gènere i d’incloure els joves en la presa de decisions.

En matèria mediambiental, Tor ha advocat “per una conscienciació més gran sobre la vulnerabilitat de les regions muntanyenques, a fi d'augmentar la resiliència de les poblacions i les economies d'aquests ecosistemes”.

Amb relació a la Guerra a Ucraïna, la ministra ha fet una crida a posar fi al patiment de la població civil i a fer ús de totes les plataformes i canals de diàleg per treballar per una pau sostenible i duradora. També ha recordat la posició del país respecte a les sancions contra Rússia i Bielorrússia. 

Reunions Bilaterals

A més, Tor també ha aprofitat el viatge per a mantenir diverses reunions bilaterals. S'ha trobat amb els ministres d’Exteriors de Romania, Luxemburg i Irlanda amb qui ha parlat sobre l'acord d'assocaició amb la Unió Europea. I s'ha reunit  amb els ministres d’Afers Exteriors de Geòrgia i Armènia amb la voluntat de reforçar llaços amb països de la regió del Caucas, i amb el viceministre de Kirguizistan per donar més visibilitat a les muntanyes en l’agenda internacional. 

Informa: Redacció
Imatge cedida: Govern d'Andorra

Comparteix:

Cap grup presenta esmena a la totalitat el pressupost 3 nous casos de VIH l'any passat