Tornen els sopars d'empresa amb menús més cars i reserves semblants a les del 2019

www.andorradifusio.ad

Els sopars d'empresa per Nadal són un dels costums que es van veure perjudicats per la Covid-19. Ara després de dos anys, s'estan recuperant i tot i que la inflació repercuteix directament tant en propietaris com en consumidors, les previsions són positives.  

Els restauradors ja han començat a rebre els primers sopars d'empresa, el primer cop des de que va començar la pandèmia que es poden fer sense restriccions. Això sí, no arriben en el millor moment, econòmicament parlant, ja que la inflació de preu dels aliments i dels combustibles han fet encarir el producte final. Així ho explica el propietari de la Borda Eulari:  "S'han disaparat molt, sobretot la carn, les verdures, els cobustibles, l'energia, és una roda que tot suma i al final has d'incrementar el plat del menú o no fas res." També s'hi suma el director d'operacions del Grup Kanalla, Nuno García que afirma que els preus han augmentat entre "un 40% i un 50%."

Tot i aquest increment, expliquen que el marge de benefici és inferior al d'abans de la pandèmia, perquè no poden equiparar preus. Però tot i això, el balanç pel que fa a les reserves és positiu. Ja que tot i que encara no s'han acabat es calcula que s'acostin a xifres del 2019 o fins i tot que les superin. "Tenim les reserves de sempre, inclús alguna més", afirmen des de la Borda Eulari.

Pel que fa als menús segueixen tenint la mateixa essència: plats per compartir i la carn, com una de les grans protagonistes. Els grups són grans, també als locals petits, i els divendres són els dies estrella

Informa: Maria Lucena - Laura Massegú 
Imatges: Andreij Cristancho - Kevin Ribeiro

Comparteix:

El nou conveni sanitari amb els fisioterapeutes està força avançat i per primera vegada es signarà des del Col·legi Turisme preveu una bona campanya d'hivern