El tortell de Reis continua sent una tradició ineludible per celebrar aquests dies. Per això, els obradors de les pastisseries han treballat força per no faltar a cap taula. En principi, preveuen unes comandes similars a les d'altres anys, això sí amb tortells més petits.
Els pastissers han fet una xifra similar de tortells de Reis a la d'altres anys i el motiu principal és que és un producte que consumeix, sobretot, la gent del país. Això sí, han fet productes adaptats a la pandèmia. El pastisser Alexis Estopiñán explica que fins ara el més petit era de 4 a 5 persones i ara en fan un de 2 a 3 persones, per "arribar a més gent que no pot reunir-se amb la seva família per evitar barrejar grups bombolla".
El que tenen clar és que hi haurà una davallada de la facturació respecte altres anys. Malgrat tot, aquesta tradició no s'està perdent. Potser, fins i tot va a l'alça perquè en temps complicats com aquests és necessari aplegar-se entorn certs valors.
Es tracta, doncs, d'una bona excusa per reunir la família i gaudir d'una nit màgica. Una nit en què el menys important serà qui s'endurà la fava o el rei, que coronarà qui se'l trobi al seu tros de tortell.
Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares
Comparteix: