Transformar el llenguatge per incloure a tothom

www.andorradifusio.ad

Utilitzar el masculí genèric pot ser excloent i feminitzar expressions pot tenir un significat pejoratiu. Per això, des de l'Institut Andorrà de les Dones han publicat una guia pràctica de llenguatge inclusiu i no sexista. Un suport públic que ofereix eines fàcils per a una comunicació integradora.

El llenguatge és una part vital de la societat. La reflecteix, i dona forma als valors i pensaments del moment. Per això és important que, si la vida evoluciona, ho facin també les paraules. "El llenguatge no és neutral i s'ha d'adaptar a la societat", assegura la redactora de la guia, Elena Aranda. Per això, cal fer petits canvis.

Incloure tothom en les converses que es generen al dia a dia és l'objectiu de la guia pràctica de llenguatge inclusiu i no sexista de l'Institut Andorrà de les Dones. El primer pas és reflexionar sobre com ens comuniquem, i a partir d'aquí establir petits canvis. No utilitzar sempre el masculí de forma genèrica i, en canvi, fer servir formes on les dones estiguin incloses.

La guia és vàlida per a tothom, farcida d'exemples i amb especificacions de terminologia als diferents sectors laborals. 

Informa: Maria Lucena
Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

Detingut per presumpta violació Tardor sense pluja al Pirineu