Els treballadors de l'administració expliquen el seguiment de la vaga pels serveis mínims, les pressions i l'eventualitat

www.andorradifusio.ad

El sindicat de treballadors de l´administració denuncia que el seguiment de la vaga no va poder ser superior pel decret de serveis mínims del Govern i perquè hi va haver "certes pressions" en alguns departaments. També denuncia que el personal eventual s´ha multiplicat els últims anys.

El Sipaag assegura que si un percentatge elevat del personal de l'administració va decidir no fer vaga, va ser principalment per les complicacions del decret de serveis mínims del Govern, que considera "legalment dubtós" i "abusiu". Asseguraen que amb aquest, l'executiu no pretenia garantir els serveis essencials per a la comunitat, sinó mantenir el 70% dels treballadors als llocs de treball.

Altres motius que van dificultar el seguiment de la vaga, segons exposa el sindicat en un comunicat, van ser les "pressions" que van patir treballadors d´alguns departaments i el fet que alguns no es podien permetre pedre dos dies de sou. En aquest sentit, assegura que es tracta de quantitats inferiors a 200 euros, com en el cas dels eventuals.

De fet, denuncia en el comunicat que la despesa en personal eventual s´ha multiplicat i arriba a 5,5 milions d´euros el 2018. El 2012 no arribava a 3,5 milions, 2 menys, i el 2011, abans que arribés DA al Govern, la despessa per a eventuals era de poc més de 300.000 euros.

El Sipaag diu que la seva opció és continuar defensant els drets dels treballadors i, per tant, trobar la solució a una llei de Funció Pública que considera que "no ha estat consensuada". Els represnetants sindicals s'han de reunir aquesta setmana per determinar les accions a seguir.

Informa: Laia Ferré Marot

Comparteix:

Baixen els ingressos per impostos, llastats pel sector financer Primera visita del nou ambaixador dels Estats Units, Richard Duke Buchan III