Tres grafiters de renom han vingut a Andorra per deixar el seu segell en un dels espais més transitats, el passadís d'entrada de Caldea. Amb els esprais parlen del moviment, de l'aigua i l'arquitectura de l'edifici.
Aquest dimecres l'entrada de Caldea s'ha convertit en una parada de metro, on els visitants anaven i venien per una exposició que s'ha convertit en la millor traducció de l'aigua, el brogit i l'arquitectura de l'edifici. Es tracta de tres sèries que parlen del moviment i en moviment amb l'esprai a la mà.
Acostumat a les performances amb aigua en espais urbans, aquí Suso porta les cares de l'aigua a través del moviment, sobretot relacionat amb "l'evaporació, el cicle de la.vida i el fluxe de persones, perquè el 70% del cos humà és aigua".
El blau és protagonista també en l'obra de Sixe Paredes, que conceptualitza fins i tot la seva fórmula. "Volia que s'hi reflectissin tots aquests conceptes, on hi trobem la gamma dels blaus, les línies i les formes geomètriques que representen la fórmula química de l'aigua i el seu moviment".
Completa el trident, Okuda, que ha pintat les muntanyes, la vegetació del país i s'ha inspirat en les formes piramidals de Caldea. Ara com acostuma a fer en els llocs més insòlits, li agradaria deixar el seu segell en aquest edifici. Explica que ha treballat també en esglésies i que acaba de "transformar una casa a Arkansas". Diu que l'edifici de Caldea l'inspira "perquè sembla una arquitectura que hagi pogut realitzar jo en una altra vida". Per això afirma que li encantaria"intervenir-lo per fora".
La mostra es podrà veure fins a final de novembre. D'altra banda, a la galeria Art Areté es pot veure obra de petit format de cadascun dels artistes.
Informa: Rosa Alberch Imatge: Sergi Linares
Comparteix: