Andorra ha acollit les sessions de treball de tres projectes europeus sobre biodiversitat i espais naturals centrats en aspectes de la natura del Pirineu amb un enfocament transfronterer.
L'objectiu de les jornades és trobar sinergies entre els tres projectes, que tracten la biodiversitat des de diferents vessants. Un dels punts ha estat la creació de grups de treball entre les entitats implicades per poder dur a terme les accions previstes per als pròxims tres anys. Un dels projectes, per exemple, està centrat en la flora més amenaçada del Pirineu.
"Els tres projectes tenen en comú que tracten sobre la conservació d'espècies o espais naturals singulars del Pirineu i que es fan entre l'1 de gener del 2024 i el final del 2026. Són tres anys complets per treballar al Pirineu de tot aquest àmbit del medi natural."
Clara Pladevall, investigadora de l'AR+I
"El projecte Floralab+ és un projecte de territori transfronterer que va encarat a millora del coneixement i conservació de la flora més rara i més amenaçada de l'est del Pirineu. Estan implicats territoris dels Pirineus Orientals, a la banda francesa, l'Arieja, Andorra i Catalunya. Parlem de coneixement i conservació, però també posa de manifest i molt endavant el tema de la divulgació."
Maria Martin, responsable del projecte Floralab+
Informa: Pilar Candel
Imatges: Kevin Ribeiro
Comparteix: