Aquest divendres comença una nova campanya de venda de la trumfa. Una temporada que enguany ha arrencat amb un aperitiu, ahir, al cap del Carrer d'Andorra la Vella, amb la patata com a ingredient principal i que va aplegar un centenar de persones. A banda d'això, la cooperativa Sabors i Aromes d'Andorra ja treballa en més iniciatives per promocionar el consum de la trumfa.
so[Aquest dijous al vespre, als establiments del cap del Carrer s'hi cuinaven bàsicament trumfes. Els restaurants van preparar diferents tapes amb aquest ingredient com a protagonista, combinat amb altres especialitats. El cap de cuina de l'Andburguer Zero, Heiko Kirchner, presentava una proposta amb patata i "tomàquet natural, ceba, espècies i rovellons frescos". El cuiner de La Adelita, Chistoffer drummer, combinava el producte autòcton en una recepta amb toc mexicà, composta per "un alli-i-oli amb tomàquet verd i un punt de picant".Així, es van poder degustar receptes com ara braves mexicanes, patates amb quètxup de rovellons, braç de gitano de trumfes o d'altres a l'estil hindú. Va ser un centenar de persones les que van assistir a aquest aperitiu gratuït organitzat per Sabors i Aromes d'Andorra. Els assistents valoraven la iniciativa. "No coneixia les trumfes d'Andorra", deia una ciutadana, que creia que "és una bona iniciativa per conèixer el producte nacional". Un altre deia: "Sí que t'anima a comprar", després d'haver tastat "patates cuinades de maneres diferents". Des d'aquest divendres, la trumfa d'Andorra ja es pot trobar als supermercats a un preu de tres euros amb seixanta cèntims la bossa de dos quilos i mig. La d'ahir va ser una iniciativa per potenciar-ne el consum a través del paladar, però la cooperativa ja treballa en altres propostes que pretenen entrar per la vista. El responsable de Sabors i Aromes d'Andorra, Albert Casal, avançava que més endavant trauran un receptari i confia que iniciatives com aquestes serviran per popularitzar el producte autòcton.Enguany, la producció de trumfes, que surt al mercat avui, és inferior a la de l'any passat i se situa al voltant de les 25 tones.Informa: Anna Lladó Imatge: Lluís Calvo Locució: Agustí Mas