Els alumnes de l'escola francesa de la Massana han pogut tastar un menú de luxe gràcies al cuiner de la Borda Raubert Josep Maria Troguet. D'aquesta manera s'inicien les jornades temàtiques que tenen com a objectiu apropar als infants els sabors de la cuina internacional.
La primera de les jornades temàtiques s'ha centrat en els plats de la cuina tradicional andorrana. Un menú basat en ingredients tradicionals cuinat d'una manera força original.
Per començar un aperitiu amb xips del Pirineu de patata, carrota i moniato. De primer, una crema de carabassa amb cruixent de pernil i una patata farcida amb carn de vedella d'Andorra regada amb beixamel i formatge ratllat. El menú s'ha completat amb un pastís tradicional de farina, nous i poma. Troguet considera que "els nens han d'aprendre i conèixer de tot" perquè "alguns tenen l'oportunitat d'anar a restaurants i altres no, l'única que tindran és la que els donarà l'escola".
Abans de poder-lo tastar els infants han escoltat atentament el cuiner que els ha explicat en detall tots els ingredients que s'han utilitzat. Una iniciativa que ha impulsat l'associació de pares i que ha tingut una molt bona acollida. La responsable de l'associació, Eva Sansa, indica que la idea "va sorgir fa un parell d'anys quan des de l'escola treballaven diferents països i vam decidir fer menús de cadascun d'aquests territoris".
Per al primer dia s'han servit 220 racions. Els pròxims mesos és previst acostar els sabors de la cuina vietnamita, africana i argentina.
Informa: Hèctor Romance
Imatges: Albert Xandri
Comparteix: