La ministra de Turisme vol tenir tancada l'estratègia de l'hivern a final d'octubre per comunicar el destí i les mesures quan abans millor. Assegura que el Govern tindrà una proposta per presentar als operadors a mitjan mes i que estarà oberta a aportacions. En els protocols hi entren els cribratges tant d'operadors com de turistes.
El ministeri de Turisme treballa intensament en l'estratègia de l'hivern sempre supeditada a la situació sanitària i amb una validació última del ministeri de Salut. Segons ha explicat la ministra, hi ha una gran part de la feina feta tenint en compte que la base són els protocols establerts a l'estiu. Uns protocols que podrien patir variacions segons les necessitats i que estan ara en mans del ministeri i que s'exposaran a mitjan octubre a tots els agents que podran fer-hi aportacions. La voluntat és tenir un document tancat a final d'octubre com a molt tard per poder comunicar destí quan abans millor. "Cal anar ràpid, sempre amb la màxima seguretat que ens doni Salut i ens aprovi tots els protocols. Però qui estarà llest abans, abans comunicarà la destinació, les condicions i tindrà la destinació posicionada", insisteix la ministra Verònica Canals.
Els protocols també hauran d'incloure el cribratge periòdic, gairebé enllestit, a tots els treballadors del sector i els que es faran als turistes encara per determinar. Canals adverteix que malgrat la urgència, la voluntat és que siguin al màxim de fiables possible. Una de les possibilitats són els tests d'antígens amb resultats més ràpids. Però encara cal determinar com, quants tests, on es farien i el protocol en cas de resultat positiu. També està sobre la taula la qüestió del cost i de qui l'assumirà.
Paral·lelament els camps de neu treballen en els protocols que seguiran que haurà de validar el ministeri de Salut. El que sembla clar és que obriran el 100% de les instal·lacions per poder repartir els clients en un espai com més gran millor. Després caldrà tancar aforaments al transport per cable, la venda de forfets i la restauració.
Informa: Anna Pifarré
Imatges: Anna Romagosa
Comparteix: