Un bàsquet d'Hervelle al darrer segon amarga el debut al Poliesportiu (75-76)

El MoraBanc Andorra no ha pogut celebrar amb una victòria el retorn de l´ACB al Poliesportiu. Ho ha evitat una cistella del belga Axel Hervelle al darrer segon de la pròrroga, que ha suposat el definitiu 75 a 76 per al Bilbao Basket.

3.350 espectadors s´han donat cita al renovat Poliesportiu d´Andorra per viure una nit històrica, que s´ha quedat a un sol segon de ser màgica. El retorn del Bàsquet Club Andorra a la millor lliga del continent ha tingut dues parts. A la primera, el Bilbao Basket liderat pel jove pivot serbi Marko Todorovic ha pres la iniciativa, amb avantatges de fins a 9 punts al primer quart i de fins a 13 al segon, que el MoraBanc ha pogut eixugar, tot i que sense fer un bon joc.

Al descans s´arribava amb un marcador de 29 a 38 per al Bilbao Basket i un percentatge d´encert molt pobre per al MoraBanc: un 42% en tirs de 2 i un 18% en tirs de 3, només 2 convertits d´11 intents. Els de Joan Peñarroya han canviat de cara a la represa i han ajustat diferències, tot i que han continuat a remolc.

El lideratge de Sada, el bon treball sota taulers de Jordi Trias i la decisió d´Schreiner en el llançament de 3, han mantingut al MoraBanc dins el partit tot i la manca d´encert, especialment en els tirs lliures. Amb empat a 66, l´andorrà Quino Colom ha fallat el darrer tir i el partit s´ha anat a la pròrroga. Les coses han tornat a començar malament per als de casa, que s´han posat 6 per sota, però el marcador novament s´ha equilibrat. Sada ha fet somiar la graderia amb un tir que posava el 75 a 74, però el belga Hervelle ha capgirat el marcador sobre la botzina. Un final molt dur per a una nit d´il·lusió, però després de la decepció el MoraBanc haurà de tornar a aixecar-se.

Dissabte vinent, tercera jornada novament al Poliesportiu, davant del Laboral Kutxa.

Informa: Joan López    Imatge: ACB