Un dels processats pel "cas Gasopas" reconeix la malversació

www.andorradifusio.ad

El Tribunal de Corts ha vist el primer dia de vista oral del judici de Gasopas. S'acusa quatre encarregats d´haver malversat més de 460.000 euros entre el 2007 i el 2008. Un dels processats ha reconegut que hauria desviat 45.000 euros i la resta ho ha negat.

El 2007 Gasopas va detectar fortes irregularitats entre els litres de carburant que se servien i els que es facturaven. El 2008 les irregularitats van continuar, però es va instaurar un sistema de control que va fer que aquestes anomalies desapareguessin. Una investigació policíaca posterior va arribar a la conclusió que algú havia manipulat els comptadors dels sortidors perquè no es comptabilitzés una part del carburant venut. Un dels encarregats ha reconegut que amb aquest sistema havia desviat uns 45.000 euros. També ha afirmat que no els hauria desviat  només entre el 2007 i el 2008, sinó també en anys anteriors. L'empresa creu que  hauria manllevat 460.000 euros.

A banda de l'exempleat que ha reconegut els fets, la fiscalia creu que tres encarregats més van participar en aquesta malversació. Aquests darrers ho han negat tot. Alguns dels processats han assegurat que durant aquell període hi va haver moltíssimes irregularitats en el funcionament d'aquesta gran empresa de subministrament de carburants que feien difícil establir un control fiable del que s'hi facturava.

Informa: Pere Moliné     Imatge: Marta Paixà

Comparteix:

DA estudia donar suport a la proposta d'IGI reduït del PS Dos anys després es desconeix l'autor dels trets al domicili de Cinca