Un documental recull l'experiència i història del projecte dels horts socials

www.andorradifusio.ad

Al mes d’abril es donaran les claus dels horts de la Fundació Julià Reig a totes les parròquies. Els horts arriben als quinze anys. Després de publicar diversos llibres, ara un documental recull l’experiència i la història d’un projecte que millora any rere any. Aquest 2016 a Andorra la Vella disposaran dels terrenys abans del lliurament oficial de claus per poder fer planter.

Actualment 154 hortolans conreen els horts inscrits al projecte de la Fundació Julià Reig.

La iniciativa va néixer el 2001 amb la voluntat de millorar la qualitat de vida dels padrins, amb una activitat a l’aire lliure per a una vida amb alimentació sana.

Però del seu conreu se n'han fet diversos treballs, l'últim un documental. La directora de projectes cooperació Fundació Julià Reig explica com han fet "un receptari dels horts, un remeier, conferències sobre com tenir uns horts sostenibles sense productes químics, i ara presentem aquest reportatge per explicar la història dels horts".

A l’abril es donaran les claus dels horts, però a Andorra rebran les terres abans de les claus per poder plantar i cuidar l'hort amb el temps necessari.

Els horts socials canvien i ho fan amb les necessitats de les noves generacions de jubilats que cada any s'incorporen a l'activitat.

Informa: Rosa Alberch Imatges cedides: Fundació Julià Reig Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

18 de les 20 places per a mestres i professors queden desertes en la primera fase de promoció interna PricewaterhouseCoopers enllesteix l'auditoria dels comptes de BPA