El catedràtic de psicologia evolutiva i de l'educació a la Universitat de Sevilla, Jesús Palacios, ha explicat els beneficis que aporten les famílies d'acollida als infants en situació de desemparament aquest dimarts al vespre davant d'un centenar de persones. Palacios considera que "la nostra espècie està preparada per créixer en família" i amb una atenció personalitzada que els centres d'acolliment no poden oferir.
Palacios ha assegurat que els nens necessiten una atenció molt personalitzada i continuada, que "algú estigui boig per ells", i això no es pot aportar des dels centres d'acolliment, on sí que es garanteix la protecció i l'alimentació, però no el compromís emocional.
El catedràtic ha explicat que les famílies d'acolliment no han de tenir com a motivació la maternitat o la paternitat sinó la voluntat d'ajudar i acompanyar en part de la seva infància a nens que no poden créixer amb la seva família. Per tant, "no busquem herois", però sí persones amb una "generositat especial", disposades a rebre un nen a casa, dedicar-li tota l'atenció i estar preparat per acomiadar-se d'ell i ajudar-lo en la transició cap a una nova família. "No totes les famílies poden fer-ho, però moltes sí que ho poden aconseguir si tenen l'ajuda adequada", ha assegurat.
La conferència, que ha tingut lloc al Centre de Congressos, s'emmarca dins de les activitats que des del mes de juny porten a terme el ministeri d'Afers Socials en col·laboració amb la Fundació Jaqueline Pradère per intentar incrementar el nombre de famílies inscrites a la borsa d'acolliment d'infants.
La campanya ja ha donat els primers fruits i ja s'hi han interessat quinze famílies, però el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, ha indicat que no s'han marcat un topall màxim, sinó que l'objectiu és disposar de moltes famílies que els permeti poder variar i escollir el perfil familiar en funció de les necessitats del menor.
Informa/fotografia: Agència ANA
Comparteix: