A Andorra hi ha unes 150 espècies d´ocells, algunes de les quals s´acosten als nuclis poblats on també busquen menjar. Avui el Centre d´Interpretació ha fet un taller de menjadores sostenibles que permet alimentar aquests ocells en temps difícils i afavorir la seva observació.
El Centre d´Interpretació de la vall del Comapedrosa ha acollit un taller de menjadores d´ocells on han participat una vintena de persones de totes les edats que a banda de conèixer algunes de les espècies d´ocells més comunes al país han participat en un acte de reciclatge per donar una segona vida als residus.
Avui dia el que més es reutilitza és el vidre. El que més es llencen són envasos, indica la tècnica educativa del Centre Andorra Sostenible, Elena Valletbò. Segons els progenitors, els petits són els que ho tenen més clar gràcies al que aprenen a l'escola, afirma una mare.
Acaba el taller i és moment de posar la menjadora que pengem en un arbre. Això sí, en una branca estable on arribem fàcilment per omplir-la quan calgui, però on no hi arribi un gat que si bé no menja pinso sí que li pot cridar l'atenció el nostre amic amb plomes.
Informa: Rosa Alberch
Imatge: Cristina Jubete
Comparteix: