Alguns aspectes injustos que el Govern ha detectat, arran de l'aplicació de l'IGI, es volen esmenar. En aquest context, el sector de l'hoteleria i la restauració proposa poder gaudir d'un IGI reduït, tal com ja han aconseguit les estacions d'esquí. De fet, la Unió Hotelera ja ha presentat una demanda formal. Argumenta que a tot Europa el sector ja gaudeix d´aquest descompte.
L'hoteleria i la restauració volen un IGI reduït per poder tenir més competitivitat. Creu que la petició d´equiparar-se, en aquest àmbit, amb el transport per cable està igual de justificada o més. Julian explica qe la demanda d'un IGI de l'1% és "per aplicar els mateixos criteris de competitivitat que s'estan aplicant a països punters a nivell turístic" i per equiparar-se amb el que ja hi ha a la resta dels països de l'entorn. Posa com a exmeple Espanya, on l'IVA és d'un 21% però en els hotels i restaurants es paga un 10%.
Per altra banda, l'Associació d'Autèntics Hotelers ha afirmat que no demanaran un IGI reduït perquè consideren que amb això no se solucionen gaire els problemes del sector.
Caldea i la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA) també van reclamar aquest IGI reduït per augmentar la competitivitat.
Informa: Pere Moliné
Comparteix: