La Unió hotelera fa una bon balanç del mes d'agost amb xifres similars a les de l'any passat que freguen el 80%, tenint en compte que un 20% dels hotels romanen tancats. En aquest estiu inèdit han repuntat les parròquies altes amb un turisme de proximitat i, en canvi, l'ocupació a les zones centrals ha baixat. L'organització ja té l'ull posat en l'hivern per intentar recuperar el turisme internacional.
L'ocupació hotelera d'aquest estiu marcat pel coronavirus ha superat les expectatives inicials que eren pessimistes tenint en compte el context de pandèmia.
Després dels mesos de tancament i d'un juny i juliol fluixos, a l'agost hi ha un repunt amb més d'un 75% de mitjana, xifres que s'equiparen a les dades de l'any passat, tenint en compte, però, que el 20% dels hotels no ha obert.
Destaca el turisme de proximitat que ha preferit anar a parròquies altes. Segons el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, la Massana i Ordino han estat per sobre de la resta per la tirada que té la bicicleta. "L'inconvenient són les parròquies baixes, com Sant Julià, on el turista és diferent".
Els percentatges així ho mostren, ja que el balanç d'ocupació del mes passat tant a la Massana com a Ordino frega gairebé el 90%, uns totals molt per sobre dels de l'any 2019. Segons Pujol, ara venen els mesos més complicats, ja que a la tardor no acostuma a haver-hi gaires períodes de vacances. Explica que des que van obrir ja han estat treballant també en l'hivern, que és el producte estrella. Afegeix que "s'han de donar molts condicionants com que la situació sanitària no empitjori, que puguem tenir controlat el rebrot" mentre es treballa al mateix temps "el mercat internacional que, a dia d'avui, no hi és".
En aquest sentit, l'organització s'està coordinant amb el Govern per intentar preveure escenaris. Tot i això, el sector viu ara més que mai dia a dia, amb l'esperança de poder salvar un hivern totalment incert.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Vicente Bellot-Arxiu RTVA
Comparteix: