El Govern accepta la creació d'una quota per a l'estiu de treballadors temporers per al sector de la restauració. Tal com s'ha exposat en una reunió aquesta tarda entre el sector turístic, la patronal, Interior i Turisme, es començarà a aplicar enguany en forma de prova pilot. La Unió Hotelera, però, considera que tot plegat no aportarà una solució real. Es mostra decebuda perquè no s'ha acceptat la proposta de modificar la llei d'immigració, que podria facilitar el fet de retenir treballadors contractats l'hivern.
La manca de personal continua sent un problema recurrent a la restauració i l'hoteleria, que s'ha agreujat amb la pandèmia. Una de les solucions que es planteja per resoldre la situació és la creació d'una quota de temporers específica per a l'estiu a la qual finalment el Govern hi ha donat el vistiplau. Segons fonts de l'executiu la idea és fer una prova pilot aquest any i aplicar mesures definitives en funció dels resultats.
En concret, s'ha donat llum verd a una quota de 500 treballadors específics del sector, que podria ampliar-se un 30%, tal com estableix la llei. El director de la Unió Hotelera, però, es mostra decebut perquè Interior i Turisme no hagin acceptat una de les propostes que van posar sobre la taula: modificar la llei d'immigració per poder, per exemple, retenir els treballadors que ja han estat contractats a l'hivern.
Jordi Pujol considera que establir aquesta quota sense cap flexibilització legislativa és insuficient i no aporta cap solució real, ja que s'hauran de tornar a obrir els processos de contractació en una època de l'any on no és fàcil trobar treballadors. Un problema accentuat, a més, per la pèrdua de la competitivitat laboral per l'augment del cost de la vida i el diferencial salarial amb Espanya.
Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Neus Toro
Comparteix: