Per l'USdA la derivació inversa a Urgències no funciona

www.andorradifusio.ad

Una derivació inversa a Urgències poc efectiva, malestar entre professionals sanitaris de diversos serveis i millores horàries i salarials que no arriben. Són alguns dels reclams de la branca sanitària de l'USdA, que fa balanç dels projectes duts a terme aquest 2023, posant el focus en les necessitats més immediates pel nou any. 

A falta de dades oficials, la recent implementada derivació inversa a Urgències que té com a objectiu evitar la congestió del servei i agilitar els circuits té poca adherència i efectivitat i s'haurien de valorar més mesures. Així ho afirma la branca sanitària de l'USdA, que ha fet balanç de l'any a xarxes socials amb més reivindicacions. Per exemple, valoren positivament el desdoblament d'una unitat del SUM respecte a Urgències, però pensen que és insuficient i que caldria agilitar un canvi integral amb un sistema nacional d'emergències vinculat al telèfon 112. 

"L'eina és necessària. És important, però fa falta que la gent se la cregui i que des dels agents sanitaris de tot el país se'ls doni una cobertura perquè al pacient que se li indica que entra en protocol d'anar al seu metge de capçalera tingui l'opció d'anar-hi". 
Jordi Samsó, portaveu branca sanitària USdA

També esmenten el malestar d'alguns treballadors del servei de Salut Mental per manca de transparència i de temps i espai adequats per als àpats i la inestabilitat que viu el servei de Radiologia amb professionals que marxen o volen marxar. En general es reclamen millores d'horari i sou que no han tingut resposta i que es compleixi el conveni col·lectiu amb els increments salarials corresponents al pla de carrera.

Les fonts sindicals valoren la bona predisposició a dialogar de la nova direcció del SAAS, però per al nou any desitgen més voluntat i mesures concretes i eficients per resoldre tots aquestes aquestes problemàtiques. 

Informa: Laura Cugat 

Comparteix:

La manca de neu passa factura Creix l'ús de carregadors de vehicles elèctrics