El SEP marca com a línia vermella per no seguir les mobilitzacions que s'aclareixin les vacances en la llei de funció pública. Pel que fa a la llei d'educació, també sobre la taula, estan en desacord amb els criteris de mobilitat, el principi d´exclusivitat i demanen concreció amb les sancions al professorat.
El Sindicat d´Ensenyament Públic es va sumar a la vaga per estar en contra de la llei de Funció Pública. Una de les línies vermelles, consensuades amb tots els sindicats, va ser que aquesta llei aclarís les vacances, ja que de moment no hi ha la llei del cos d'educació. I de fet, la que hi ha sobre la taula estableix una divisió entre els 25 dies de vacances i la resta, amb dies de descans. "El que nosaltres voldríem és que s'especifiqués clarament què pot passar amb aquests descansos. Descansos com fins ara, períodes en els quals els docents no van als centres educatius, o possiblement aquests descansos obren la porta a altres tasques que fins ara no hi eren?", es pregunta el secretari general del SEP, David Garcia.
Pel que fa a la llei del cos d´educació, han lamentat que es vulgui demanar l'exclusivitat, en comptes d´utilitzar criteris d´incompatibilitat, sobretot pel que fa als eventuals. Un altre tema que crea dubtes és la mobilitat, ja que la nova llei estableix que l´assignació del personal a cada centre s´establirà cada quatre anys. "S'obre molt més a que hi hagi un moviment entre centres a partir d'aquests quatre anys de permanència. Ho hem de valorar, veure-ho més al detall per saber quines afectacions pot tenir per als equips", creu el secretari administratiu del SEP, Albert Maluquer.
Finalment han lamentat que s´hagin tret del context de la negociació amb el ministeri demandes com els iPad pels professors o el material d´esquí. Han assegurat que eren unes demandes de màxims, que no eren exigències i, de fet, consideren que si s´analitzen són coherents amb les necessitats dels docents.
Informa: Laia Ferré Marot
David Garcia i Albert Maluquer han participat aquest dilluns al program #Sensefiltres de Ràdio Nacional. Recupera aquí el podcast:
Comparteix: