Vallnord-Pal Arinsal ha tancat el primer dia d'obertura amb 1.800 visitants. L'impacte econòmic de la pandèmia suposarà deixar d'ingressar uns 7 milions d'euros dels vint que factura en una temporada normal. Aquesta realitat afecta tots els àmbits i per exemple el 70% de la plantilla es troba en situació de suspensió temporal del contracte laboral.
Vallnord-Pal Arinsal ha tancat el primer dia d'obertura amb 1.800 visitants, dels quals 1.400 ho han fet per practicar esquí alpí i la resta esquí de muntanya. Les restriccions limiten a 2.000 persones diàries l'aforament i restringit als residents. La direcció reconeix que és millor que res, però incomparable amb les xifres d'una temporada normal. L'obertura al públic nacional aquest cap de setmana no servirà per compensar les abundants pèrdues que arrosseguen des del març les estacions.
"Vam deixar de facturar 7 milions d'euros la temporada anterior, tenint en compte que la temporada va de gener a gener", explica el director, Josep Marticella, després que la temporada d'hivern s'hagués de tancar al març, que a l'estiu s'hagi ingressat menys de l'habitual i que al novembre i desembre els ingressos hagin estat nuls.
Aquest dissabte s'ha obert el sector de Pal, amb el 70% de les pistes operatives i tres remuntadors. El domini esquiable ha funcionat amb el 30% del personal habitual, ja que la major part de la plantilla es troba en situació de suspensió temporal de contracte de treball.
S'han aplicat mesures de seguretat estrictes i un control de residència exhaustiu per evitar l'accés de visitants estranger. Per a la majoria era el primer dia d'esquí i les ganes eren evidents.
Des de l'estació assenyalen que els trineus han estat l'activitat més sol·licitada, mentre que molts visitants sense intenció d'esquiar han fet ús dels serveis de restauració. Els responsables de l'estació no fan previsions més enllà de la festivitat de Reis, conscients que l'arribada de turisme dependrà de l'evolució de les dades sanitàries als territoris veïns.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Nil Forcada
Comparteix: