La confrontació entre el neoliberalisme i el neopopulisme i la tendència dels joves a viure en un present desconnectat del passat i del futur. Aquests, entre d'altres temes, han centrat la tercera jornada de la Universitat d'Estiu.
L'educació en valors per a una ciutadania global i els reptes dels joves han protagonitzat les ponències d'aquest dimecres de la Universitat d'Estiu. El sociòleg argentí Carlos Alberto Torres aposta pel cosmopolitisme i una fusió dels millors principis del liberalisme i el comunitarisme.
Defensa una ciutadania global que agregui valor a les identitats locals i democràcies que promoguin una educació fonamentada en els valors de la pau, la vida i la llibertat. "Per poder exercir valors universals cosmopolites necessitem democràcies cosmopolites i perquè aquestes puguin impulsar valors, han de ser valors gestats certament al voltant de principis. Entre els principis fonamentals, està el respecte i la dignitat de les persones", insistia.
Per la seva part el portuguès José Machado ha posat el focus en la crisi del temps que afecta especialment els joves. Opina que viuen atrapats en el present. "Viuen un presentisme, desconnectat del passat i del futur", ha advertit.
Amb tot diu que hi ha sectors de joves que sí que abracen valors postmateralistes i dibuixen nous horitzons de futur. Esmenta el compromís creixent per a la sostenibilitat ecològica del planeta.
Informa: Gerard Gort
Imatge: Anna Ginestà
Comparteix: